Judeţul Hunedoara are, în acest moment, 111 cazuri active de coronavirus. Haţeg şi Hunedoara sunt considerate aşa-zise „zone roşii”, un alt focar fiind depistat, astăzi, într-o comunitate religioasă din municipiul de pe Cerna.

„Vorbim despre transmitere comunitară. În momentul acesta, putem spune că, focare sunt la Hunedoara şi Haţeg. Astăzi, s-a mai depistat un focar într-o comunitate de penticostali, la Hunedoara. Am trimis echipa şi a fost deschisă deja o anchetă epidemiologică”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

În raportările Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), judeţul Hunedoara figurează, astăzi, 22 iulie, cu 798 de infecţii, confirmate de la începutul pandemiei, cu 16 mai multe faţă de ziua anterioară. La acest moment, 61 de persoane sunt internate, iar alte 50 au refuzat spitalizarea.

La nivelul judeţului, aproape 350 de teste pentru COVID-19 au fost trimise spre prelucrare şi saşteaptă primirea rezultatelor.

Printre persoanele depistate pozitiv cu coronavirus sunt şi câteva cadre medicale din judeţ. Este vorba despre nouă asistente de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara -spital COVID-19, şi o infirmieră de la Spitalul Orăşenesc Haţeg

Conducerea DSP Hunedoara a demarat controale în spitale privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 şi anunţă verificări şi în instituţiile publice din judeţ.

Articolul precedentEXCLUSIV | Ministrul Sportului e categoric: ”Cluburile nu s-au protejat! E neprofesionist!”
Articolul următorRomânia poate beneficia încă din toamnă de o parte din banii cuprinși în pachetul UE de relansarea economică