Un fost prefect al județului și ex-director al Termocentralei Mintia își lansează două cărți la Deva

Victor Vaida (foto), fost prefect și ex-director al Termocentralei de la Mintia, printre altele, își va lansa două cărți, la Deva, în cadrul unui simpozion pe tema „Centenarului energeticii românești”.

Manifestarea va avea loc pe data de 21 noiembrie, de la ora 17:00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, și este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Academia Română, Asociația Generală a Inginerilor din România și Societatea Inginerilor Energeticieni din România.

Cu acest prilej, Victor Vaida va lansa două volume pe care le-a dedicat Centenarului Marii Uniri: „Istoria Bisericii Ortodoxe din Deva” și „Centenarul energeticii românești”. De asemenea, în cadrul simpozionului vor fi prezentate comunicările: „Centenarul energeticii românești”, susținută de prof. dr. ing. Victor Vaida, precum și comunicarea cu tema „Cărbunele în strategia energetică a României”, susținută de prof. dr. ing. Dumitru Fodor, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România.

Manifestarea este pusă sub semnul împlinirii unui secol de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

A fost și deputat în Parlamentul României

De-a lungul timpului, Victor Vaida a ocupat mai multe funcții de conducere. A fost, pe rând, inginer stagiar, inginer, șef de atelier, director adjunct și director la Trustul Energo-Montaj și a condus electrocentralele de la Turceni, Rovinari și Deva. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 1990-1992, viceprimar la Primăria județului Hunedoara (ian. 1990-aug. 1990), vicepreședinte (mai 1991-aprilie 1993) și președinte-director general al RENEL -Regia Națională de Electricitate, (mai 1993-martie 1995). De asemenea, acesta a fost  prefect al județului Hunedoara, între 2004 și 2005. A scris mai multe cărți și articole în domeniul energetic, în țară și în străinătate, fiind și profesor universitar la Facultatea de Energetică a Universității din Oradea.

Articolul precedentFOTO| Şapte suflete au rămas pe drumuri, în prag de iarnă, din cauza unui incendiu
Articolul următorFOTO: Pregătiri intense pentru sezonul de iarnă, în stațiunile montane din Valea Jiului