Cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 se va desfăşura în zece centre dispuse în principalele oraşe ale judeţului Hunedoara, în aceste locuri urmând să fie imunizate şi persoane din localităţile învecinate, a informat  Instituţia Prefectului.

În total, la nivelul judeţului Hunedoara sunt prevăzute să fie vaccinate în etapa a doua 49.130 de persoane, dintre care cele mai multe sunt la centrele din Deva, cu 11.392 persoane, Hunedoara – 7.868 persoane, Lupeni – cu 5.080 persoane, şi Petroşani, cu 4.560 persoane.

În general, centrele de vaccinare vor funcţiona în spaţiile unor case de cultură şi săli de sport, cu excepţia celui din municipiul Brad, care a fost stabilit în incinta spitalului, şi a celui din oraşul Călan, înfiinţat în spaţiul policlinicii din localitate.

Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara, incidenţa cazurilor active de COVID-19, în ultimele 14 zile, a scăzut marţi la o valoare de 1,49 la o mie de locuitori. În intervalul de referinţă, 1.249 de persoane au fost declarate pozitive la infecţia cu noul coronavirus, dintre care 383 au avut nevoie de internare în spital. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara