Aproape 80 de persoane, adulți și copii, cu vârste cuprinse între două luni și 76 de ani, din comunitățile defavorizate din zona Valea Mureșului și din locuințele sociale de pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B au participat la acțiuni de informare și verificare, inițiate de Direcția de Asistență Socială Deva împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale Deva și Compartimentului Local pentru Romi din cadrul Primăriei Municipiului Deva.
 
 Din echipele de informare și verificare au făcut parte, pe lângă asistenți sociali și funcționari, un asistent medical comunitar și psihologul DAS Deva.
 
 Reprezentanții administrației locale au efectuat verificări atât în rândul persoanelor, cât și cu privire la starea în care se află locuințele acestora.
 
 Practic, au fost verificate actele de identitate ale tuturor membrilor celor 20 de familii care locuiesc în aceste zone, iar persoanele cu documente expirate au fost consiliate în privința schimbării acestora în cel mai scurt timp, polițiștii locali reamintindu-le și sancțiunile prevăzute de lege în astfel de situații.
 
 Pe de altă parte, acțiunile întreprinse de autorități au vizat verificarea prezenței la cursuri a copiilor de vârstă școlară, aspecte cu privire la combaterea cerșetoriei, precum și identificarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă comunitatea.
 
 Persoanele interesate au primit informații despre tipurile de beneficii de asistență socială destinate preșcolarilor și elevilor care nu înregistrează absențe nemotivate la școală și, totodată, le-au fost aduse la cunoștință îndatoririle pe care le au părinții în privința școlarizării copiilor, în perioada învățământului obligatoriu, dar și sancțiunile prevăzute de lege pentru netrimiterea copiilor la școală – amendă de până la 1.000 de lei sau muncă în folosul comunității.
 
 În perioada următoare, Direcția de Asistență Socială Deva va organiza astfel de acțiuni și în rândul altor comunități și grupuri vulnerabile din municipiu.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentSenatori în Valea Jiului, în încercarea de a găsi soluții
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce