O femeie din Dragalina, judeţul Călăraşi și un bărbat din Vulcan, judeţul Hunedoara  sunt cercetaţi sub control judiciar pentru proxenetism. Cei doi ar fi folosit metoda „loverboy” pentru a racola tinere care mai apoi erau exploatate în țară, dar și în Spania, Franța, Germania și  Marea Britanie.

  „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale  au efectuat 3 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019  – 2022, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy”, apoi le-ar fi  determinat să practice prostituția pe teritoriul României, Franței, Spaniei, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord,” transmite IPJ Călărași.

În urma totalizării sumelor de bani trimise în țară prin transferuri financiare, a rezultat faptul că persoanele în cauză au efectuat 244 de transferuri, în valoare de 79.655 de euro, 10.439 de lire sterline și 112.409 de lei.

Față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. De asemenea, față de o femeie, de 45 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, s-a dispus cercetarea în stare de libertate. Au  fost prezentați procurorului de caz care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentBiblioteca de la gară
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET