Primele 20 de persoane care locuiesc în cel mai avariat bloc din oraşul Aninoasa, în Valea Jiului, urmează să se mute în containerele modulare puse la dispoziţie de autorităţi, oamenii urmând să fie ajutaţi de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, s-a deplasat luni în oraşul Aninoasa şi a purtat discuţii cu oamenii, iar o parte dintre aceştia au fost duşi în zona în care se află locuinţele modulare pentru a putea vedea condiţiile oferite de autorităţi.

„Sperăm  să se mute 20 de persoane din blocul cel mai avariat, din Aninoasa. Vor fi ajutaţi de ISU Hunedoara să se mute”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Călin Marian.

Potrivit acestuia, între cei peste 550 de oameni care locuiesc în blocurile afectate de cutremurul din Gorj se află şi persoane care încă refuză mutarea, în timp ce altele au mai cerut timp de gândire. Autorităţile vor continua însă dialogul cu fiecare persoană în parte pentru a le explica riscul la care se expun dacă mai rămân în vechile blocuri, construite în urmă cu peste 100 de ani.

La Aninoasa au sosit deja primele 18 containere, aduse din judeţul Hunedoara şi amenajate sub forma unor locuinţe modulare, acestea fiind amplasate într-o zonă sigură.

Peste 550 de persoane, care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa, trebuie evacuate din cauza stării avansate de degradare în care se află imobilele, situaţie accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi au fost resimţite în toată Valea Jiului.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentAdevărul despre măslinele din magazinele din România. Ce nu spun niciodată comercianții
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET