Direcția de Asistență Socială Hunedoara distribuie 1.358 de pachete cu alimente
 
Astăzi a început distribuirea pachetelor cu alimente din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), implementat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Fiecare pachet conține 25 kg de produse alimentare: făină albă, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă de carne de vită, conservă de carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.
 
ATENȚIE! De aceste ajutoare beneficiază cu prioritate familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un VENIT MINIM GARANTAT acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, familiile beneficiare de ALOCAȚIE PENTRU SUSȚINEREA FAMILIEI, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, PERSOANELE SAU FAMILIILE AFLATE TEMPORAR ÎN SITUAȚII CRITICE DE VIAȚĂ – respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și PERSOANELE CARE LOCUIESC ÎN AȘEZĂRILE INFORMALE.
 
După distribuirea acestor pachete, pachetele rămase vor fi distribuite, în ordine, persoanelor cu venituri mici. Pentru a beneficia de acest ajutor, doritorii trebuie să depună o cerere la sediul Direcției de Asistență Socială a municipiului Hunedoara, situat pe strada Mihai Viteazu, în incinta fostului complex Dunărea. După depunerea cererilor și a copiilor care să ateste veniturile, se vor efectua anchete sociale și apoi vor fi distribuite pachetele până la epuizarea lor.
 
Fiecare pachet conține 25 kg de produse alimentare de bază (38 de unități), care provin de la producători din România:
 făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg)
mălai (4 pungi de 1 kg)
paste făinoase (2 pungi de 400 g)
 ulei (4 sticle de 1 l)
zahăr (2 pungi de 1 kg)
orez (4 pungi de 1 kg)
 conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g)
 conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g)
borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml)
gem de fructe (1 borcan de 360 g)
 gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).
 
IMPORTANT!
Potrivit art.3, alin.(4) din O.U.G. nr.84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care face parte la data acordării.
Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0770472411, de luni până joi, între orele 8 – 14, iar vinerea între orele 8 – 12.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentElevii revin la școală după minivacanța de 1 Decembrie. Când va fi următoarea vacanță
Articolul următorCastelul Corvinilor, preferatul lui The Kinder Knight pe Youtube