Rata şomajului în judeţul Hunedoara a fost calculată la o valoare de 4,03%, la sfârşitul lunii octombrie, în creştere cu 0,29 puncte procentuale faţă de luna septembrie.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Hunedoara erau înregistraţi 6.278 de şomeri, din care 1.955 de persoane beneficiau de indemnizaţie de şomaj, iar restul erau neindemnizaţi.

O treime dintre persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, adică 2.053 de şomeri, provin din mediul rural, iar diferenţa de la oraşe.

În ceea ce priveşte vârsta persoanelor aflate în şomaj, 2.984 se încadrează în intervalul 40-55 de ani, cei mai puţini şomeri fiind din categoria 25-29 de ani.

Datele statistice mai arată că şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul celor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara, 29%, urmaţi de cei cu studii gimnaziale, 25 %, în timp ce 21% sunt persoane fără studii sau cu un nivel de studii primare, confrom radiotimisoara.ro

Şomerii care au absolvit învăţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii reprezintă 16% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 7%, iar cei cu învăţământ postliceal sunt 2%.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentUltimele negocieri pentru aderarea României la Schengen
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET