Judecătoria Hunedoara l-a condamnat pe Alexandru Cobzaru la trei luni de închisoare pentru violenţă în familie, victima fiind fiul concubinei acestuia, un băiat în vârstă de opt ani. El va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 500 de lei familiei victimei sale.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel. Bărbatul  este în arest preventiv de cinci luni și a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor, după ce, în luna februarie, a trântit în cap un băiat de 13 ani, într-un loc de joacă pentru copii din Hunedoara.

„În fapt, inculpatul, la data de 7 februarie 2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani – fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ doi metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de doi mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arătau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Sursa: Realitatea de Hunedoara