Soarta celor două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) va fi decisă luna viitoare. Instanța de la Tribunalul Hunedoara a amânat atât în cazul termocentralei Paroșeni, cât și în cazul termocentralei Mintia.

Mintia – situație critică

Situația termocentralei Mintia este critică. Lipsa investițiilor de mediu și-a pus amprenta asupra entității. Tocmai din cauza neconformării la cerințele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendată de Garda de Mediu încă din anul 2015. Numai că oficialii CEH au contestat decizia în instanță. Astfel, agonia termocentralei de la Mintia a fost prelungită până în luna februarie. Mai exact, pentru data de 25 februarie a fost amânat termenul de judecată în care CEH se judecă cu Garda de Mediu.

O decizie în acest dosar deja există, atunci când instanța de fond a menținut procesul verbal prin care a fost suspendată activitatea termocentralei. Dosarul în care se judecă apelul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017.

Garda de Mediu a dispus sistarea activității termocentralei Mintia, în anul 2015. Sancțiunea a venit ca urmare a faptului că la Mintia nu sunt îndeplinite condițiile de mediu cerute de UE.

Termocentrala Paroșeni – conformă

Termocentrala Paroșeni îndeplinește, în prezent, toate obligațiile de mediu. Unitatea a fost modernizată, iar lucrărtile s-au încheiat. Numai că tot în anul 2015, la fel ca în cazul termocentralei Mintia, și activitatea termocentralei Paroșeni a fost suspendată. În anul 2017, Complexul Energetic Hunedoara a avut câștig de cauză la Judecătoria Petroșani. Instanța de fond care a judecat procesul dintre Garda de Mediu și Termocentrala Paroșeni a decis anularea raportului prin care se suspenda activitatea termocentralei. Mai mult amenda primită a fost redusă de la 40 mii lei, la 30 mii lei.

 

 

 

Articolul precedentCinci drumuri din județul Hunedoara, modernizate în cadrul unui amplu proiect cu finanțare europeană
Articolul următorA murit carbonizat în propria locuință