Cinci drumuri din județul Hunedoara vor fi modernizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Este vorba despre proiectul intitulat „Modernizare Culoar Trafic Mureș Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău–Șoimuș – Brănișca – DN 7 (Ilia)”.

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara spun că, proiectul este cel mai amplu proiect finanțat din fonduri europene în Regiunea Vest. Cele cinci drumuri care vor fi modernizate în cadrul proiectului sunt:

• DJ 706 A: Ilia – Sârbi – Brănișca – Păuliș Lunca – Băița – Ormindea – Vălișoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700);
• DJ 761: Șoimus – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – GeoagiuBăi (km 0+000 – 6+050);
• DJ 107 A: Limita județ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău –Bârsău (km 29+925 – 64+445);
• DJ 705: DN 7 – Geoagiu –Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba (km.0+000 – 8+800);
• DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Geoagiu Băi (0+000- 2+655).

Proiectul a fost aprobat în cadrul ședinței ordinare a CJ Hunedoara din 28 noiembrie 2017. La acea dată, a fost semnat și contractul de finanțare. „Consiliul Județean Hunedoara are în derulare următoarele proceduri de achiziție pentru implementarea proiectului: Atribuirea contractului având ca obiect ,,Elaborare Proiect tehnic, detalii de execuție, DTAC, asistență tehnică pe perioada execuției, verificarea tehnică a proiectului” Documentația de atribuire a fost publicată în SEAP în data de 25.01.2018. La această procedură au depus oferte un numar de 6 (șase) ofertanți. Achiziția este în faza finală de solicitare clarificări pentru firma clasată pe primul loc. Atribuirea contractului având ca obiect ,,Servicii de informare și publicitate pentru obiectivul ,,Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia)”. Documentația de atribuire a fost publicată în SEAP în data de 27.02.2018. La această procedură au depus oferte un numar de 7 (șapte) ofertanți. Contractul a fost semnat în data de 24.07.2018. Atribuirea contractului având ca obiect ,,Servicii de consultanță pentru managementul investiției, elaborarea documentației de atribuire și aplicarea procedurilor de atribuire aferente Proiectului ,,Modernizare Culoar Trafic Mureș Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia)”. La această procedură au depus oferte un numar de 6 (șase) ofertanți. Achiziția este în faza de transmitere a raportului de atribuire la observatorii ANAP în vederea verificării”, au transmis reprezentanții CJ Hunedoara.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni și are o valoare totală de aproximativ 35,16 milioane euro, din care finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 34,27 milioane euro, iar contribuția beneficiarului este de 0,89 milioane euro (la cursul de 4,6003 lei/euro).

Implementarea acestui proiect presupune, pe lângă modernizarea culoarului de drumuri județene, și modernizarea a opt poduri de pe traseul acestora, montarea de parapeți metalici pentru protecție, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeți pietonali și montarea a 2.125 de indicatoare rutiere.

Articolul precedentAlertă într-o școală din Valea Jiului după ce o profesoară s-a îmbolnăvit de TBC
Articolul următorSoarta termocentralelor din cadrul CEH, decisă în februarie