A sosit „Ziua de Curăţenie Naţională”. Şi în judeţul Hunedoara, voluntarii s-au mobilizat pentru a strânge gunoaiele aruncate la voia întâmplării, în mai multe zone.

Mobilizarea a început din această dimineaţă şi s-a făcut în cadrul proiectului “Let’s Do It, România!”, cea mai mare mişcare socială din ţară dedicată ecologizării mediului.

În județul Hunedoara s-au stabilit 29 de puncte de întâlnire și înregistrare voluntari. La Brad, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, a participat, alături de voluntarii din muncipiu, la campanie.

La Hunedoara, au fost adunate gunoaiele din Pădurea Chizid. La acţiune, s-a alăturat tinerilor voluntari şi primarul Dan Bobouţanu.


Şi la Veţel, copiii şi profesorii de la şcoala gimnazială din localitate s-au mobilizat în cadrul acestei campanii.

Astfel de acţiuni au loc în alte 28 de judeţe ale ţării.

”Ne-am propus ca și anul acesta să ne alăturăm mișcării globale Let’s Do It, World! și să facem din nou curățenie în România alături de voluntarii noștri. Anul acesta, împlinim 9 ani de la prima acțiune și ne bucurăm să sărbătorim împreună, pentru o Românie mai curată”, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let’s Do It, Romania!

Din 2010 şi până în prezent, “Let’s Do It, România!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.

Articolul precedent„ForFirEx 2019”, amplu exerciţiu naţional în Hunedoara şi Caraş-Severin. Se va simula stingerea mai multor focare de incendii de litieră
Articolul următorMaşinile tunate s-au întors în Piaţa Cetăţii. „DATS- Deva Auto Tuning Show”, ediţie specială de toamnă