Un băiețel de opt ani a fost lovit, ieri de o mașină, în timp ce traversa strada neregulamentar, la intersecția dintre strada Gheorghe Șoima cu bulevardul Victoriei.

„Un băiat în vârstă de opt ani s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis și fără să se asigure și a fost acroșat de un autoturism condus dinspre centru de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Hunedoara. Băiatul făcea parte dintr-un grup de patru copii, însoțiți de un adult”, explică Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
După producerea accidentului, conducătorul auto ar fi discutat cu însoțitorul grupului, acesta din urmă concluzionând că băiatul nu a fost rănit, astfel încât șoferul a plecat acasă, înmânându-i supraveghetorului numărul său de telefon.
Ulterior, însoțitorul grupului a anunțat părinții copilului despre cele întâmplate, iar aceștia au sosit la locul producerii evenimentului, l-au preluat pe copil și l-au transportat la spital.
La o oră după producerea incidentului, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Sibiu și a relatat polițiștilor cele petrecute.
Polițiștii au declanșat o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii accidentului. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, după care i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.
De asemenea, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Articolul precedentAtenționare meteo de tip Cod Galben, în Carpații Meridionali
Articolul următorCod galben de ninsori și vânt puternic în 10 județe