Primăria Petroșani anunță încheierea contractelor de medicină școlară aferente acestui an. Două cabinete medicale școlare funcționează la Petroșani. Unul este la Școala Generală IG Duca din localitate, iar cel de-al doilea este cabinetul medical studențesc.

Prioritatea autorităților locale de la Petroșani este ca fiecare unitate de învățământ de pe raza localității să aibă un asemenea contract cu medici de specialitate.

Unitățile de învățământ pentru care se vor încheia contracte de servicii de asistență medicală școlară sunt Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva, Școala Generală nr. 6 Carmen Sylva, Școala Generală nr. 2 Petroșani, Colegiul Național Mihai Eminescu Petroșani, ȘCoala Generală Avram Stanca Petroșani, Colegiul Tehnic Hermes Petroșani, Școala Generală nr. 7 Petroșani.

Edilii invită medicii de familie interesați să depună ofertele în vederea prestării de servicii de medicină școlară.La Petroșani, în cea mai mare localitate din Valea Jiului, există doar două cabinete medicale școlare. Situația trenează de ani de zile, în ciuda eforturilor depuse de autoritățile locale pentru a adduce noi medici. Edilii au găsit o altă modalitate pentru asigurarea asistenței medicale în rândul elevilor. Au încheiat contracte cu medicii de familie.

“Deoarece în municipiul Petroșani nu există decât două cabinet medicale, cabinetul medical universitar și cabinetul IG Duca, propun încheierea unor contracte de servicii de asistență medicală școlară cu medicii de familie, pentru unitățile de învățământ din municipiul Petroșani în care nu există cabinet medicale școlare”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Medicina şcolară se face cu medici de familie, asta chiar dacă legile din România spun că fiecare unitate şcolară ar trebui să aibă un cabinet medical.

Legea 162/2008, prin care s-a aprobat transferul de atribuţii şi competente exercitate de Ministerul Sănătăţii, către autorităţile publice locale, dă dreptul şi, în acelaşi timp, le obligă pe autorităţile locale să asigure un minim de asistentă medicală şcolare. Unde nu sunt cabinete şcolare, asistenta medicală se face cu medicii de familie. Banii pentru susţinerea acestor cabinete vin de la stat, iar bugetul local plăteşte doar serviciile către medicii de familie cu care fac contractele.

 

 

Articolul precedentIluminat public modern în municipiul Lupeni
Articolul următorComplexul Energetic Hunedoara ar putea fi divizat, din nou