Fonduri europene pentru un iluminat public modern la Lupeni. Autoritățile locale de la Lupeni vor să acceseze fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public. În acest sens, a fost demarată o procedură pentru întocmirea unei documentații tehnico-economice pentru obținerea finantarii prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 Axa prioritara 3 -,, Operatiunea C –,, Iluminat public ” pentru străzile întabulate.Proiectul este unul cu o valoare ridicată.

“Am primit răspuns din partea ADRVEST în ceea ce privește iluminatul din municipiul Lupeni. Noi avem un proiect pe fonduri europene. Am trimis 20 de clarificări și urmează ca în cea mai scurtă perioadă de timp să facem demersuri pentru a înainta cu acest proiect care este foarte important pentru noi. Proiectul are o valoare de 120 de miliarde de lei din fonduri europene. În acest proiect este inclusă schimbarea stâlpilor din anumite zone, reabilitarea cablurilor pe care le avem pe stâlpi. Este un proiect foarte amplu”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Dacă autoritățile locale vor reuși să obțină finanțare pentru acest proiect, cheltuielile cu iluminatul public s-ar reduce cu 60 de procente.

 

 

Articolul precedentMomente de groază pentru o bătrânică din Șoimuș. Bătută și violată, în propria casă
Articolul următorMedicină școlară cu medicii de familie