Un nou proiect cu finanțare europeană pentru municipiul Hunedoara a fost declarat eligibil. Este vorba despre proiectul „Sprijinirea Regenerării Municipiului Hunedoara – Prin Revitalizarea Comunității”, în valoare de aproximativ 9,8 milioane de lei, adică circa 2,1 milioane de euro. Acesta presupune reabilitarea străzii Castelului, reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului de tineret, dar și reabilitarea și modernizarea albiei râului Cerna.

Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost declarată „Admisă” în urma verificării conformității administrative și a eligibilității, a anunțat administrația locală din Hunedoara. Proiectul este finanțat prin Axa Prioritară 13.

Prin reabilitarea străzii Castelului se urmărește îmbunătățirea infrastructurii. Aceasta va asigura legătura între principalele obiective ale Municipiului Hunedoara, inclusiv între Centrul de tineret și albia râului Cerna. În cadrul aceluiași proiect se dorește și reabilitarea clădirii fostului cămin pentru persoane vârstnice și transformarea sa într-un Centru de Tineret. În acest scop vor fi reabilitate spațiile necesare funcționării centrului de tineret prin recompartimentări interioare care să asigure fluxurile necesare de circulație specifice funcțiunii, precum și consolidări și reparații structural-locale.

Prin proiectul de reabilitare a albiei râului Cerna se urmărește reamenajarea totală a structurii existente a cursului de apă, prin următoarele lucrări de intervenții:

 

•    Amenajare albie prin recalibrare pe o lungime de 585 de metri;

•    Lucrări de ecologizare și salubrizare;

•    Defrișarea vegetației din zona albiei minore, Consolidarea malurilor

și a zidurilor de sprijin;

•    Amenajare promenadă, pe malul drept al râului, cu spații verzi

înierbate și gradene din beton cu locuri de stat în apropierea apei

curgătoare;

•    Transformarea albiei râului într-un spațiu destinat publicului și

folosirea acestei zone pentru relaxare și agrement;

•    Aplicare mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, jardiniere stradale,

corpuri de iluminat, cișmele;

•    Propunerea unei noi rețele de iluminat stradal de-a lungul porțiunii

amenajate, pentru crearea unui ambient plăcut;

•    Crearea de accese în albia minoră a râului;

•    Montarea de platforme mobile pentru persoanele cu dizabilități în zonele scărilor propuse.

„Într-un an de zile au fost depuse un număr de 21 de proiecte la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Regiunea Vest, iar până acum au fost semnate cinci contracte de finanțare. Suma totală a proiectelor depuse pe fonduri europene este de peste 67 de milioane de euro. Dorința mea este să atragem cât mai multe fonduri și să facem cât mai multe investiții atât în infrastructura orașului, cât și în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, dar și în turism”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Articolul precedentCabanierii din Straja, amendați înaintea sezonului de iarnă
Articolul următorActorii teatrului din Petroșani se mută la Lupeni