Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat că primele două autobuze electrice care vor deservi transportul local din Deva au ieșit pe trasee. Acestea circulă pe liniile 3 și 6 și pe liniile 4-5 (centrul comercial Auchan).

Societatea de Transport Public Local Deva anunță că și celelalte două autobuze electrice vor intra în curând în exploatare, deservind călătorii din municipiu.

Municipiul Deva are 26 de autovehicule electrice. Dintre acestea, 4 sunt autobuze Karsan e-Atak – tip 1 și 22 microbuze Karsan Jest Electric – tip 2.

Autobuzele și microbuzele electrice au fost achiziționate pe fonduri europene, în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva.

A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

”Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor.”, a transmis edilul liberal al Municipiului Deva.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVreme nebună în mijlocul toamnei. Se vor atinge și 29 de grade. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii
Articolul următorDeputatul Christine Thellmann: Peste două miliarde de lei vor ajunge la profesori pentru prime de carieră didactică și prime de carieră profesională