Cabanierii din stațiunea montană Straja-Lupeni au fost amendați de autoritățile locale înaintea sezonului de iarnă. Deocamdată s-a aplicat amenda minimă, în valoare de 100 de lei, însă autoritățile locale susțin că dacă deficiențele constatate sus în munte nu vor fi rezolvate, amenda aplicată va fi de 100.000 de lei.

Autoritățile le-au pus în vedere cabanierilor să își dărămâne anexele și cotețele care aduc un prejudiciu de imagine stațiunii.

“Astăzi, în stațiunea Straja, am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane, vile sau pensiuni. Încă de anul trecut, le-am solicitat cabanierilor să îșI înfrumusețeze cabanele, deoarece unele sunt total inestetice. Am dat amenda minimă, adică 100 de lei, cu mențiunea că dacă nu vor intra în legalitate șI dacă nu vor aranja lucrurile, la sfârșitul lunii vor primi o amendă de 2500 de lei, iar dacă nici atunci nu îșI rezolvă problemele, vom aplica Legea 50 (legea construcțiilor – n.r.) șI le vom aplica o amendă de 100.000 de lei”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Sunt doar câteva din acțiunile șI problemele pe care edilii de pe raza municipiului Lupeni încearcă să le rezolve, în perioada imediat următoare. ȘI anul trecut, mai mulțI cabanieri au fost amendați de Primăria municipiului Lupeni, însă problemele au rămas. De altfel, este binecunoscut faptul că în Straja s-a construit haotic, fără a respecta anumite reguli de urbanism.

 

Articolul precedentREFERENDUM | Peste 130 de președinți de secții de votare din județ au cerut să fie înlocuiți
Articolul următorFOTO | Proiect pe fonduri europene, declarat eligibil. 9,8 milioane de lei pentru “regenerarea” Hunedoarei