Cele şapte autobuze Mercedes Conecto, închiriate de la Timişoara, vor ajunge astăzi, 5 septembrie, la Deva. Contractul de închiriere, încheiat între municipalitatea deveană şi societatea de transport local din oraşul de pe Bega, a fost semnat ieri.

Noile autobuze vor asigura, cel mai probabil, începând de mâine dimineaţă, transportul public în municipiul Deva, paralizat total de cinci zile.

Contractul pentru închirierea autobuzelor a fost semnat, ieri, 4 septembrie, la Timişoara, de administratorul noii societăţi de transport local a municipalităţii din Deva, Gabriel Giurasa.

„Este vorba despre şapte autobuze Mercedes Conecto C, normă de plouare Euro 3, cu aer condiționat, webasto, încălzire, curate, foarte bine întreținute – cele mai bune din autobaza Societății de Transport Public Timișoara. Mulțumiri deosebite timișorenilor și domnului primar Nicolae Robu pentru sprijinul acordat și promptitudine!”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

În acelaşi timp, edilul şef al urbei a ţinut să le mulţumească şi cetăţenilor Devei „pentru înțelegerea de care au dat dovadă în această perioadă de criză”. Acesta a ţinut să precizeze că, preţul biletelor pentru populație pe mijloacele de transport in comun din municipiunu se va modifica odată cu introducerea noilor autobuze şi va rămâne, în continuare, 2 lei, conform unei hotărâri a Consiliului Local, votată în ședința din data de 4 septembrie. De asemenea, traseele pe care vor opera autobuzele Societății de Transport Public a Municipiului Deva și intervalele orare rămân neschimbate, odată cu reluarea activității de transport public local pe raza municipului Deva.

Reamintim că, municipiul Deva a rămas fără transport public local începând cu data de 1 septembrie 2018, după ce fostul operator a sistat total activitatea. De atunci, niciun autobuz sau microbuz nu a mai circulat prin oraş.

Articolul precedentTaxele de cazare în căminele studențești ar putea crește
Articolul următorLupeni: Viziune nouă și proiecte pentru înfrumusețarea localității