Taxele de cazare în căminele studențești din campusul Universității Petroșani ar putea crește. Reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului iau în considerare majorarea taxelor.

Studenții Universității din Petroșani vor fi cazați în cămine moderne. Condițiile de cazare sunt la cele mai înalte standarde. La sfârșitul acestei luni începe cazarea studenților în cămine, însă în această perioadă au loc lucrări intense pentru modernizarea și igienizarea spațiilor de cazare. Există însă posibilitatea ca taxele de cazare să fie majorate.

“În acestă perioadă ne-am ocupat de curățenia căminelor și igienizarea lor. Am făcut aceste operații pe care le facem în fiecare vară în așa fel încât din 25-27 septembrie să putem începe cazările. Acestea se fac ca întotdeauna cu studenții, asociațiile de studenți și cu administratorii de cămin. Suntem în perioada în care calculăm taxele de cazare și pe care le vom supune spre aprobare Senatului. Modificări mari sperăm să nu fie, sperăm totuși că datorită faptului că au crescut prețurile la gaz, energie, vom avea o creștere dar nu mare a acestor tarife. Suntem deschiși să vedem și opiniile studenților și într-un acord reciproc vom gândi tarifele finale. Acest lucru depinde și de numărul de studenți care vor sta într-o cameră, pentru că una este să stea doi și alta este să stea trei iar tarifele le vom face pentru ambele variante. Pentru studenții basarabeni există alte tarife pentru că ei primesc o subvenție mai mare iar din eforturile proprii acoperim subvențiile pentru studenții basarabeni de anul I care stau gratis în cămin”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În prezent, taxele de cazare sunt modice, acestea fiind cuprinse între 260 și 280 de lei/persoană, însă prețurile ar putea fi modificate în perioada imediat următoare.  Toate căminele Universității din Petroșani au fost modernizate din punct de vedere al eficienței energetice, astfel că risipa de energie este la cote minime.

 

 

Articolul precedentMicuți, dar inventivi
Articolul următorFOTO| Autobuzele închiriate de municipalitate de la Timişoara, aduse, astăzi, la Deva