Funcţionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi a serviciilor şi instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local (CL) Deva au luat parte, astăzi, la o conferinţă organizată în cadrul proiectului ,,Măsuri pentru prevenirea corupției în administrația publică locală a Municipiului Deva”.

 

Evenimentul, la care a participat şi primarul Devei, Florin Oancea, şi viceprimarul Ferdinand Zoltan Pogocsan, a avut ca scop prevenirea și limitarea corupției, precum și etica, integritatea și conflictele de interese în desfășurarea actvităților de zi cu zi din administrație.

„Temele aflate pe agenda de lucru au fost: măsurile de combatere a corupției, dezvoltarea durabilă și egalitatea de șanse. Subiectele prezentate de lectorul Liviu Mureșan au fost dezbătute împreună cu participanții la conferință. Printre cele 11 măsuri preventive anticorupție aplicabile la nivelul administrației publice locale se numără: codul etic/deontologic de conduită, declararea averilor și a cadourilor, accesul cetățenilor la informațiile de interes public, conflictele de interese, incompatibilități, transparența în procesul decizional etc”, au informat reprezentanţii Primăriei Deva.

Instituțiile publice centrale și locale din România au avut la dispoziție 3 luni ca să adere la Strategia Națională Anticorupție 2016-2020. Din cele 3228 de UAT-uri (consilii județene, municipii, orașe și comune) din România, doar un procent de 45,20% au trimis declarația de aderare la strategie. În ceea ce privește analiza nivelului riscurilor și vulnerabilității la corupție, doar un procent de 14,16% dintre entitățile administrației publice centrale și locale au realizat-o.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost autorizat să monitorizeze implementarea strategiei naționale anticorupție în fiecare regiune de dezvoltare a țării noastre.

Articolul precedentCopiii au aflat cum ajunge apa la robinet
Articolul următor24 de hunedoreni suferă de boli rare. Statistici DSP