Suma de 620,89 mii lei va fi alocată, din bugetul local al Devei, pentru dotarea cu bunuri și echipamente medicale a unor secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din municipiu.

La propunerea primarului Florin Oancea, consilierii locali au aprobat, în ședință de îndată, de ieri, 10 septembrie, asocierea Municipiului Deva, prin Consiliul local, cu Spitalul Județean de Urgență Deva, în vederea creșterii calității serviciilor medicale pentru comunitatea locală.

Secțiile care vor fi dotate cu aparatură medicală performantă, dar și alte bunuri sunt: pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, psihiatrie, neonatologie și laboratorul de radiologie, pe baza solicitărilor medicilor specialiști din cadrul secțiilor spitalului. “Spitalul Județean de Urgență Deva este cea mai importantă unitate medicală din județul nostru care deservește nu doar locuitorii din Deva ci din întreg județul Hunedoara. Un procent de 57 la sută din pacienții tratați în Spitalul Județean de Urgență Deva sunt din municipiul nostru”, spune primarul Devei, Florin Oancea.

Spitalul Județean de Urgență Deva se află în administrarea și finanțarea Consiliului Județean Hunedoara (pentru investiții și lucrări de întreținere) și se confruntă cu o situație financiară deficitară.

Articolul precedentDrumul spre o stațiune montană ar putea fi inaccesibil în sezonul de schi
Articolul următorAmenzi de circa 42.000 de lei, aplicate, luna trecută, de polițiștii locali din Deva