Reabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni este una din prioritățile edilului. Proiectele au fost depuse la instituțiile abilitate. Costurile cu realizarea investiției se ridică la peste 75 de miliarde de lei vechi, sumele nefiind disponibile în bugetul local. Astfel, edilii au depus proiecte, iar banii vor venit de la Compania Națională de Investiții.

”Până în acest moment, am reușit să introducem acest obiectiv pe lista de investiții la CNI, am reușit să facem documentațiile necesare (DALI) și proiectul – care este unul deosebit, sala noastră fiind apreciată ca una rară, cu o excelentă acustică și sperăm ca, în cel mai scurt timp, poate chiar în acest an, să reușim să semnăm și contractul pentru finanțarea acestui proiect. Nu vă ascund faptul că acest proiect este pentru mine unul de suflet, atât pentru importanța sa specifică, dar și pentru faptul că aici a lucrat ani de zile și mama mea iar eu, ca și copil, am petrecut aici foarte mult timp, într-un mod plăcut și pot spune că mi-am format o bună cultură cinematogafică”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se află  într-o stare avansată de degradare. În tot acest timp, localnicii și-au dorit relansarea  cinematografului.  Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, după cel de la Vulcan și cel din Petroșani, care a fost inaugurat în primăvara acestui an.

 

Articolul precedentStațiunea Parâng ar putea avea o pârtie de bob. Investiția depinde de banii Companiei Naționale de Investiții
Articolul următorFOTO-VIDEO| Maşini de epocă au poposit în faţa Castelului Corvinilor de la Hunedoara