Stațiunea Parâng ar putea avea o pârtie de bob. Investiția depinde de banii Companiei Naționale de Investiții. Stațiunea montană Parâng ar putea avea mai multe pârtii pentru pregătirea sportivilor care participă la olimpiadele de bob, sanie sau skeleton. În prezent, în România nu exsită o astfel de pârtie, iar sportivii se antrenează în Austria sau alte țări care dețin o astfel de infrastructură.

Efortul financiar pentru pregătirea sportivilor noștri în afara țării este foarte mare – vorbim de cheltuieli de transport, cazare, masă pentru sportivi, antrenori, tehnicieni, cheltuieli pentru antrenarea pe pârtii, sume ce variază între 25 de euro și 50 de euro – doar o coborâre, iar un sportiv are nevoie de 4 astfel de antrenamente pe zi, cu o perioadă de pregătire ce poate dura până la 50 de zile.

Clubul Sportiv Petroșani, din județul Hunedoara, solicită sprijin Companiei Naționale de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru construirea unei pârtii artificiale de sanie, bob și skeleton, în lungime de 750 de metri, în municipiul Petroșani, pârtie care să poată fi folosită și în perioadele de vară, la coborâri pe role, pentru aceste discipline. Practic, în România nu există nicio pârtie de pregătire a sportivilor pentru disciplinele respective, iar sportivii din loturile naționale și olimpice ale Federației Române de Bob Sanie sunt obligați să se pregătească pe pârtiile din afara țării, respectiv Austria, Germania, Letonia, Norvegia.

 

 

Articolul precedentColecţionari din mai multe judeţe ale ţării se întâlnesc la Deva
Articolul următorReabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni, prioritatea edililor