Policlinica din Hunedoara va fi reabilitată cu bani europeni. Reprezentanţii municipalităţii spun că, proiectul depus, în acest sens, a fost admis în precontractare.

Proiectul are o valoare de 2,3 milioane de euro şi vizează, în principal, reabilitarea clădirii care găzduieşte Policlinica Spitalului Municipal din Hunedoara.

Potrivit conducerii Primăriei Hunedoara, se va realiza, așadar, reabilitarea completă a Ambulatoriului (corpurile: G,H și I) pe toate domeniile de construcție în care clădirea prezintă deficiențe.

Printre lucrările ce se doresc a fi executate se află consolidarea fundației existente în zona propusă de studiile de specialitate și rezolvarea infiltrațiilor de apă pluvială prin montarea de jgheaburi și burlane, realizarea unui acoperiș de tip șarpantă, cu structură de lemn și învelitoare de tablă, pentru oprirea infiltrațiilor și izolarea plăcii de peste etajul II. De asemenea, se mai doreşte desfacerea fațadei existente și reabilitarea acesteia prin placare cu termosistem pentru o mai bună eficiență energetică, desfacerea tâmplăriei de lemn și metal, atât exterioare cât și interioare, înlocuirea tâmplăriei degradate cu tâmplărie din PVC cu geam termopan, desfacerea pardoselilor și înlocuirea acestora cu pardoseli din PVC, pardoseli ce se pretează pentru spații medicale pentru o mai bună igienizare. Totodată, se vor reface și igieniza grupurile sanitare, instalațiile aferente acestora și se vor schimba obiectelor sanitare, tâmplăria interioară din lemn se va înlocui cu tâmplărie PVC, iar instalaţia electrică va fi schimbată, acolo unde aceasta este veche și nu mai funcționează la noile standarde.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara mai spun că, în cadrul aceluiaşi proiect Ambulatoriul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiu va fi dotat cu un aparat EKG, un spirometru, un audiometru, un scaun ORL etc. Valoarea totală a acestor dotări este de 45.000 de lei fără TVA.

Articolul precedentMeșteșugurile strămoșești pot fi descoperite la Castelul Corvinilor
Articolul următorInvestiții pentru creșterea numărului de turiști care aleg stațiunea Geoagiu Băi