Circa 1,5 milioane de lei vor investi autoritățile locale din localitatea Geoagiu într-un proiect destinat turiștilor. Edilii au în vedere implementarea unei lucrări pentru obiectivul de investiție ”Crearea de facilități pentru recereere și agrement în stațiunea Geoagiu Băi”.

Autoritățile locale au în vedere realizarea unui parc de agrement și a unui skate-park.Pentru a crește numărul turiștilor cu 5 procente, edilii au în vedere amenajarea unui scuar în zona central cu locuri de promenadă, zone verzi și locuri de sport și joacă în suprafață de aproape 1900 de metri pătrați, amenajarea unui spațiu de sport extrem – skateboard și extreme bine; dar și amplasarea în cadrul scuarului a unui amsamblu de joacă pentru copiii cu dizabilități în scopul asigurării egalității de șanse.

“Amenajarea unui parc de recreere și agrement va permite incluziunea social a persoanelor care fac parte din comunitate sau care vizitează stațiunea. Se vor promova oportunități egale pentru toți, cu acces nelimitat și gratuit în scuarul din zona central și zona de parc extrem. Proiectul include și elemente inovatoare prin instalarea în zonă a sistemului WI-FI ce permite conectarea gratuită la internet a tuturor turiștilor și localnicilor care îl vor vizita și care se vor relaxa în această zonă. Copiii cu dizabilități vor dispune de un loc special de joacă, de alei care le vor ușura plimbarea și dotări care să nu reprezinte obstacole. Proiectul a fost gândit să poată fi folosit de oricine, indiferent de starea fizică și de vârstă pentru a nu exista marginalizare”, arată edilii din Geoagiu.

Din punct de vedere social, proiectul va contribui la îmbunătățirea atractivității stațiunii promovând o dezvoltare durabilă, armonioasă și echilibrată a comunității. Fondurile pentru realizarea investiției provin de la Uniunea Europeană.

 

 

 

 

Articolul precedentPoliclinica din Hunedoara, reabilitată cu bani europeni. Proiectul a intrat în linie dreaptă
Articolul următorFOTO| Concurs de robotică la Hunedoara. Participă elevi de la mai multe licee din judeţ