Consilierul local Răzvan Mareș a primit o sancțiune disciplinară, fiindu-i interzis dreptul la vot în timpul ședințelor de Consiliu Local (CL) Deva. Colegii săi, din legislativul local, au aprobat, astăzi, aplicarea sancțiunii disciplinare.

Răzvan Mareș, fost viceprimar al municipiului Deva, actualmente consilier local, nu va mai putea vota în ședințele de CL Deva în următoarele șase luni și va avea indemnizația de consilier local diminuată cu 10 la sută. Totul „i se trage” de la scandalul cu deplasarea la Madrid.

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit în conflict de interese, iar la solicitarea Instituției Prefectului, consilierii locali au aprobat aplicarea sancțiunii disciplinare.

Iată ce arăta ANI:

În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea a patru Hotărâri ale Consiliului Local, în baza cărora între municipiul Deva și Asociația Fotbal Club Autobergamo au fost încheiate două Contracte de finanțare nerambursabilă în data de 26 mai 2017, în valoare de 500.000 lei, respectiv în data de 31 mai 2018, în valoare de 450.000 lei. Ulterior încheierii contractului de finanțare nerambursabilă din data de 26 mai 2017, persoana evaluată a făcut parte din delegația asociației, care a efectuat o deplasare la Madrid, pentru a susține echipa FC Autobergamo în timpul unui meci de fotbal. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. e) din Legea nr. 393/2004, în vigoare pentru perioada supusă evaluării”, arată ANI.

După aplicarea sancțiunii disciplinare, în ședința ordinară de, astăzi, a CL Deva, Răzvan Mareș le-a spus colegilor săi, consilieri locali, că ceea ce ANI a transmis nu se referă nici la cheltuirea banului public, nici la decontul de ban public, ci la faptul că a votat niște hotărâri de consiliu ca urmare a deplasării sale la Madrid. „Deplasarea mea la Madrid, încă o dată, o spun și sper să fie clar pentru toată lumea, s-a făcut la invitația clubului, am reprezentat și orașul. Masa, cazarea, nu mi-au fost plătite nici de clubul sportiv, nici de Primăria Municipiului Deva, ci de către forul european care a achitat pentru toate cele patru echipe prezente acolo. Deplasarea s-a plătit de către Autobergamo, m-am interesat și eu ulterior, dar a fost decontată de către Federația Română de Fotbal”, a explicat fostul viceprimar. Acesta a subliniat faptul că nu a luat locul niciunul copil, spunându-le, în final, consilierilor locali prezenți că „așa cum mi s-a făcut mie acea plângere politică, poate, vi se va face și dumneavoastră, la un moment dat. Eu sper să nu!”.

Articolul precedentFOTO| Mașini noi pentru Serviciul de Ambulanță al Județului Hunedoara
Articolul următor„Colectiv”, patru ani. Candele aprinse în memoria victimelor, printre care s-au aflat și doi tineri hunedoreni