Gospodinele din Deva și din împrejurimi sunt invitate să își umple cămările cu legume proaspete la Ziua Recoltei”, eveniment ce se va desfășura în perioada 28 -30 septembrie. Anul acesta, organizatorii au schimbat locația. Manifestarea nu va mai avea loc pe amplasamentul vechiului târg din localitatea Cristur, ci pe platoul de la poalele Cetății din oraș.

Peste 50 de comercianți și producători tradiționali, atât locali, cât și din alte zone ale țării, vor fi prezenți la eveniment. Timp de trei zile, negustori din județele Hunedoara, Alba, Arad, Cluj, Gorj, Sibiu și Timiș vor oferi spre vânzare legume și fructe de sezon, preparate tradiționale din carne, conserve și dulcețuri, produse apicole, must și vinuri românești, ceaiuri, dulciuri, flori, suvenire și obiecte de artizanat.

Copiii sunt invitați la parcul de distracții amenajat în incinta târgului. Atmosfera de sărbătoare va fi completată cu muzică de toate genurile. Elena Evsei, Andra Matei, Ovidiu Nechita, Ovidiu Furnea și Doriana Talpeș Cristina Vasiu, vor urca pe scenă în prima seară a evenimentului. În a doua zi a evenimentului va veni rândul mai multor grupuri folclorice să întrețină atmosfera de voie bună. Ansamblul ”Românașul” al Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, Ansamblul ”Ritmuri Zărăndene” din satul Hărțăgani, Ansamblul ”Făeragul” din Certeju de Sus și ”Junii Petrileni” din Valea Jiului, vor susține un spectacol. În a treia seară, și ultima a manifestării, îi vor încânta pe cei prezenți la „Ziua Recoltei”, din Deva, interpreții Mihai Petreuș, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Aida Busuioc și Monalisa Șufan. De acompaniament se va ocupa grupul instrumental condus de prof. Ionel Coza

Târgul va fi deschis până seara târziu, pe toată durata evenimentului.

Articolul precedentEchinocțiul de toamnă, marcat în Cetatea Devei. Ce se întâmplă între zidurile fortăreței medievale, sâmbătă seara?
Articolul următorAglomerație mare pe DN 7, între Deva și Vețel. Coloană de mașini, pe o distanță de circa 10 kilometri