Locuitorii curioși să vadă cum își desfășoară activitatea magistrații hunedoreni sunt așteptați joi, 25 octombrie, la Tribunalul și Judecătoria din Deva, când va fi „Ziua Porților Deschise”.

Doritorii vor putea face un tur al instanțelor și vor avea posiblitatea să asiste și la ședințele de judecată care se vor desfășura în ziua respectivă.

Tribunalul Hunedoara își va deschide „porțile” între orele 10:00 și 13:00. „Agenda manifestării cuprinde, în principal, turul instanţei, vizitarea compartimentelor din structura instanţei, informarea celor interesaţi cu privire la circuitul dosarelor, la modalitatea de accesare a soluţiilor dosarelor aflate pe rolul Tribunalului Hunedoara, sau a altor informaţii utile disponibile pe site-ul Tribunalului Hunedoara şi la info-chioşcuri. Invităm elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, pe toţi cei interesaţi să afle mai multe informaţii despre circuitul unui dosar, etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, precum şi despre cariera de magistrat”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

La Judecătoria Deva evenimentul va avea loc de la 10:00 și dura până la 14:00, și va cuprinde vizitarea instanței, cu explicarea atribuțiilor care revin fiecărui compartiment, întâlniri între judecători și participanți și posibilitatea de a asista la ședințele de judecată care se vor desfășura în ziua respectivă.

Acțiunea este organizată, în fiecare an, cu prilejul „Zilei europene a justiției civile”, celebrată pe data de 25 octombrie, având ca scop asigurarea transparenței actului de justiție.

Articolul precedentVești bune pentru turiștii care urcă în Straja. Drumul spre stațiune a intrat în proces de modernizare
Articolul următorDeva, gazdă a unui simpozion științific național