Zeci de copii au luat parte, astăzi, la manifestarea dedicată „Zilei Poliţiei Române”, pe esplanada din faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, din Deva, acolo unde, oamenii legii au prezentat o parte din dotările tehnice şi autospecialele de intervenție.

 

Cei mici au putut să vadă autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate, şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale), dar şi un stand de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Cu acest prilej, elevii unităţilor şcolare din municipiul Deva, interesaţi în a urma o carieră de poliţist au avut ocazia de a primi informaţii de la ofiţerii Serviciului Resurse Umane privind oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tot astăzi, în amfiteatrul Poliţiei Municipiului Deva, s-a desfăşurat festivitatea de avansare în grad a celor aproape 70 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi a poliţiştilor care s-au remarcat, prin rezultate deosebite, în activitatea depusă anul trecut. De asemenea, în holul central al instituţiei, a fost deschisă publicului o expoziţie de pictură cuprinzând lucrări realizate de poliţista Andreea Alba, membră a Uniunii Artiştilor Plastici şi o parte a colecţiei de timbre a comisarului şef de poliţie Eugen Negriu.

Articolul precedentPensionarii mineri primesc mai mulți bani
Articolul următorZeci de incendii de vegetație uscată, în ultimele trei zile, în județul Hunedoara