De la mic la mare, hunedorenii sunt așteptați, astăzi, 15 septembrie, să se alăture voluntarilor celui mai mare proiect de implicare socială din țara noastră „Let‘s do it, România!”. Vor fi ecologizate mai multe zone de pe teritoriul județului. Lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – gunoaiele, se dă de dimineață.

La nivelul județului Hunedoara, sunt 31 de puncte de înregistrare a voluntarilor, în 27 de localități.

„Participanții la acest eveniment sunt așteptați la unul din aceste puncte pentru a se înregistra și a semna contractele de voluntariat. Noi vom pune la dispoziție sacii și mănușile necesare acțiunii de ecologizare”, spune Diana Diniș coordonatorul „Let`s Do It, Romania!” – județul Hunedoara.

Mai multe primării și instituții din județul Hunedoaara s-au alăturat acestei ample mișcări. O acțiune de ecologizare va avea loc la Deva, în mai multe zone ale municipiului, fiind așteptați să se alăture toți cei care își doresc să trăiască într-un oraș mai curat. Se are în vedere ecologizarea zonei Cetății Deva (punct de întâlnire: parcarea Restaurantului ”Perla”), Pădurea Bejan ( punct de întâlnire: platoul de la Pădurea Bejan), Cartierul Nicolae Grigorescu (punct de întâlnire: blocurile sociale). Acțiuni asemănătoare se vor desfășura, tot astăzi, și în alte zone ale orașului. La Hunedoara, evenimentul se va desfășura în Pădurea Chizid. Acolo, o mână de ajutor vor da și 15 deținuți de la Penitenciarul Deva. Și salariații Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara vor ecologiza malurile râurilor și a lacurilor, a barajelor și a prizelor de apă în bazinul hidrografic al râului Mureș, alături de voluntarii de la „Let’s do it, Romania!”.

Proiectul „Let’s Do It!” a fost iniţiat în Estonia, în 2008, şi preluat, un an mai târziu, de Letonia şi Lituania. În România, campania a debutat în 2010. De atunci și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1,4 milioane de voluntari. În cei șapte ani, aceștia au reușit să strângă peste 2,4 milioane de saci de deșeuri, reprezentând 25.000 de tone.

Articolul precedentMii de euro din droguri, ascunși într-un colet ridicat de polițiști de pe raza județului Hunedoara
Articolul următorID Sîrbu deschide stagiunea teatrului din Petroșani