Colet „surpriză”, ridicat de polițiști de pe raza județului Hunedoara. Mii de euro, bani obținuți din droguri, se aflau în pachetul ajuns pe mâna anchetatorilor. Investigațiile au scos la iveală întreaga poveste. Suspecți în acest caz sunt un bărbat de 26 de ani și o tânără de 18 ani.

Oamenii legii au descins la locuințele lor, din județul Bistrița -Năsăud. „Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiți ar fi desfășurat  activități de trafic și consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa. Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august a.c., ar fi achiziționat din afara țării aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat. Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara țării, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități. Coletul a fost ridicat de polițiști pe raza județului Hunedoara”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro. În cazul bărbatului de 26 de ani s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. De asemenea, față de tânăra de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea și cu sprijinul  Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Articolul precedentUPDATE| Accident la Leșnic: circulația pe DN 7, reluată pe un singur fir
Articolul următor„ZIUA NAȚIONALĂ DE CURĂȚENIE”: Mobilizare masivă și în județul Hunedoara