„Salonul Hunedorean al Cărții” a debutat, la Deva, în această dimineață, la ora 10:00. Peste o sută de edituri, din întreaga țară, sunt prezente, cu volume, care mai de care mai interesante. Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara, se desfășoară în incinta Complexului Deva Mall, la etajul trei, în Salle D‘Or.

Manifestarea culturală, așteptată cu mare interes de toți iubitorii de carte din Deva și din județul Hunedoara, ajunge la ediția a XIX-a.

Ediția din acest an a Salonului se desfășoară sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, fapt pe care îl punem în evidență în special prin prezența la Deva a unor scriitori prestigioși, care își vor lansa cărți dedicate acestei mari sărbători a românilor. Subliniem în mod deosebit prezentarea impresionantului volum intitulat Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri, realizată de prof. Bogdan Bucur, o lucrare excepțională ce oferă o veritabilă cronică în imagini a pregătirii și înfăptuirii Marii Uniri.
Pe lângă volumele consacrate Centenarului Marii Uniri ce se vor lansa în prezența autorilor, cele peste 100 de edituri din toată țara prezente la Salon vor avea numeroase titluri pe teme legate de făurirea României Mari”,
spune Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

Salonul este deschis până sâmbătă, pe 20 octombrie, între orele 10:00 și 20:00, intrarea fiind gratuită.

Articolul precedentBalul Bobocilor, mărul discordiei la Vulcan
Articolul următorFonduri europene pentru dezvoltare la Hațeg