“Vistieria” Devei mai plină cu aproape o jumătate de milion de lei din vânzarea biletelor la telecabină

Telecabina care îi transportă pe turiștii dornici să viziteze fortăreața medievală din Deva a avut încasări record, în luna august a acestui an. Bugetul local al orașului s-a îmbogățit cu aproape o jumătate de milion de lei din vânzarea biletelor. Suma este cea mai mare obținută până acum, de la punerea în funcțiune a ascensorului înclinat.

Mai precis, 493.020 lei este suma pe care telecabina din Deva a adus-o, în august 2018, la bugetul local al orașului. Aproape 30.769 de turiști au optat, în luna respectivă, să viziteze fortăreața medievală din localitate, potrivit reprezentanților municipalității.

Aceștia spun că și evenimentele organizate în incinta Cetății sau în Piața Cetății, de către serviciul care administrează fortăreața medievală, au contribuit semnificativ la creșterea numărului de turiști și, implicit, la banii intrați în bugetul local. Directorul Serviciul Public Administrare Cetate Deva, Cristian Răcășan a declarat că, luna aceasta, se vor organiza și alte evenimente pentru a promova monumentul istoric și pentru a atrage cât mai mulți vizitatori. Astfel, în curând, în Cetate vor fi montate mai multe telescoape performante cu ajutorul cărora turiștii dar și localnicii vor putea observa planetele Jupiter și Saturn cu sateliții lor, dar și satelitul natural al Pământului – Luna. Airsoft pe timp de noapte, concerte dar și alte surprize se mai află pe lista acțiunilor pe care și le propun cei care administrează Cetatea Devei.

Conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva dă asigurări că telecabina, care s-a blocat de două ori luna trecută, în timp ce transporta turiști, funcționează acum la parametri normali, având verificările tehnice la zi.

Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 – 21:00. Turiștii pot folosi Telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1.

Articolul precedentClădirile Primăriei Uricani, anvelopate termic
Articolul următorDan Puric şi Nicolae Furdui Iancu, pe aceeași scenă, la Deva