„Furnicar” pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj- Deva. Constructorul s-a mobilizat puternic pentru a avansa cu lucrările la celebrul „Deal cu lilieci” de la Şoimuş, judeţul Hunedoara.

Peste 500 de muncitori şi 300 de utilaje se află, în această perioadă, pe lotul 4 al A1, tronsonul cuprins între Şoimuş şi Ilia. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au publicat imagini noi cu activitatea desfăşurată în zona versantului din apropierea nodului rutier de la Şoimuş.

Imagini recente lotul 4, autostrada Lugoj – Deva.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Joi, 14 martie 2019

Faptul că mobilizarea pe acest segment de autostradă, aflat încă în construcţie, este bună, a fost constatat şi cei de la Asociaţia „Pro Infrastructura”. „Cei de la UMB au revenit în forță în noul sezon de construcții. Ne-au lipsit în ultimele luni imaginile în care să vedem o asemenea mobilizare în teren. Sperăm că exemplul pozitiv va fi urmat și de ceilalți antreprenori generali prezenți pe șantierele majore de infrastructură din țară. Se execută șanțurile pentru scurgerea apelor, diverse săpături, terasamentele avansează, continuă fixarea de ancore și plase în versant. Ne dorim ca soluția tehnică pusă în operă să stabilizeze definitiv dealul și lucrările să se apropie de final în perioada august-septembrie 2019”, au declarat reprezentanţii asociaţiei care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România.

Aceştia le solicită oficialilor din CNAIR să achite cu celeritate sumele facturate de către constructor și să facă în cel mai scurt timp posibil testele și măsurătorile premergătoare recepției tronsonului.

Articolul precedentTraficul feroviar se desfăşoară tot pe un singur fir, între Zam şi Câmpuri Surduc. CFR: „Se fac reparaţii!”
Articolul următorUPDATE| Pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu se luptă pentru a aduce aurul acasă, din Rusia