Circulaţia feroviară, la ieşirea din Staţia CF Zam către Câmpuri Surduc, judeţul Hunedoara, se desfăşura, în această dimineaţă, tot pe un singur fir, după ce, ieri, în zona respectivă, au deraiat cinci vagoane din compunerea unui tren marfar.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate -CFR SA au informat că, după producerea incidentului, în cursul zilei de ieri, echipele feroviare de intervenţie au ridicat şi repus pe şină toate cele cinci vagoane deraiate, din compunerea trenului privat de marfă. Potrivit acestora, în zona deraierii, personalul de specialitate al Regionalei CF Timişoara execută, începând de astăzi, 15 martie, lucrări de reparaţii la linie pe o porţiune de 180 de metri. Conform celor de la CFR, este, de asemenea, necesară şi înlocuirea componentelor infrastructurii -traverse, prinderi orizontale şi verticale- rupte sau avariate de vagoanele deraiate.

Reamintim că, joi, 14 martie, cinci vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câteun boghiu la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Trenul de marfă, aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord.

Ministrul Transporturilor, prezent la Deva în ziua producerii incidentului, a declarat că, o comisie de anchetă, de la AGIFER, va stabili cauzele acestui eveniment feroviar.

Sursa foto: Feroviarul Român
Articolul precedentPercheziţii în 22 de judeţe ale ţării, printre care şi Hunedoara, la suspecţi de comerţ ilegal cu tutun
Articolul următorVIDEO| Mobilizare masivă pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj- Deva, la „Dealul liliecilor”