Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a fost prezent sâmbătă, 29 septembrie, la Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud, la evenimentul de lansare a proiectului Via Transilvanica. Este vorba de un drum turistic ce va fi parcurs pe jos, care va lega regiuni istorice ale României, care va promova obiectivele istorice și culturale, tradițiile și gastronomia locală de pe traseu.

Via Transilvanica, inițiată de Asociația Tășuleasa Social și susținută de autoritățile din județul Bistrița-Năsăud, este un drum turistic cu o lungime de 950 de km care va lega Drobeta Turnu Severin de Putna. Ruta care va traversa județul Hunedoara va purta numele de TERRA DACO ROMANA (de la intrarea în Țara Hațegului dinspre jud. Caraș-Severin până la Orăștie, la granița cu jud. Alba) și va măsura 98 de kilometri.

În campusul Tășuleasa Social de la Piatra Fântânele, în cadrul evenimentului de lansare a primilor 135 de km din proiect, care străbat județul Bistrița-Năsăud, a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai celor 10 județe traversate de Via Transilvanica, urmată de o vizită în teren. Montarea bornelor care semnalizează drumul turistic a fost realizată până acum din donații și sponsorizări.

Articolul precedent„Ziua Internațională a Vârstnicilor”: Flori pentru seniorii din Deva și din centrele de îngrijire din județ
Articolul următorAnul universitar a început și la Universitatea Petroșani