De „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, sărbătorită astăzi, 1 octombrie, angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara vor oferi flori și felicitări seniorilor întâlniți pe stradă în Deva și persoanelor vârstnice aflate în Căminul pentru Persoane Vârstnice Pui, Centrul de Îngrijire și Asistență Brănișca și Centrul de Îngrijire și Asistență din Brad.

În plus, în cadrul centrelor rezidențiale pentru persoane adulte subordonate DGASPC Hunedoara, cele 110 persoane cu vârsta peste 65 de ani, alături de toți ceilalți beneficiari, vor participa la audiții muzicale, programe artistice și mese festive, marcând astfel „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”. Beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Pui se vor bucura și de un spectacol artistic susținut de către tineri din Centrele de Îngrijire și Asistență Păclișa.

DGASPC Hunedoara a pregătit 150 de flori pentru a fi oferite, astăzi, vârstnicilor. Prin acest gest, în calitate de partener al Asociației „Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor” și Fundația Principesa Margareta a României, instituția participă la cea de-a șaptea ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari susțin mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România, prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

Articolul precedentÎnvățați să colecteze selectiv
Articolul următorVia Transilvanica, un traseu care cuprinde și județul Hunedoara