Șoferii mai au de așteptat până când vor putea circula pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva. Și asta, în ciuda faptului că, finalizarea acestui segment al șoselei de mare viteză era așteptată pentru acest an. Ca de obicei, birocrația încurcă „ițele”, licitația pentru lucrările de la nodul Holdea fiind amânată.

Acest lucru înseamnă tergiversarea finalizării lucrărilor pe această bucată de autostradă și darea ei în folosință mult mai târziu.

În opinia reprezentanților Asociației „Pro Infrastructură”, cei care monitorizează marile proiecte de autostradă din România încă din anul 2011, din cauza acestei proceduri, finalizarea descărcării Holdea este amânată cu cel puțin o lună.

Lucrarea pentru nodul de la Holdea, parte din lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, a fost scoasă la licitație abia luna trecută. Singurii care au venit cu o ofertă au fost spaniolii de la Comsa, cei care, de altfel, se și ocupă de construcția acestui tronson. Însă, se pare că, cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au respins oferta, pe motiv că la dosar nu ar fi fost depusă toată documentația necesară.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat licitația pentru lucrările suplimentare din nodul rutier de la Holdea, parte din lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Se pare că, singurul participant (actualul constructor al acestui tronson, Comsa), în mod inexplicabil, nu a reușit să transmită toate documentele ofertei pe platforma electronică de licitație (SICAP). Această eroare duce la o nouă amânare de cel puțin o lună de zile pentru finalizarea descărcării Holdea și deschiderea circulației pe cei 21 de km între Holdea și Ilia. Solicităm CNAIR să relanseze în următoarele zile această licitație (practic trebuie trimisă pe SICAP documentația inițială) și sperăm că, de această dată, se vor depune oferte admisibile”, spun cei de la „Pro Infrastructură”.

Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, între Holdea și Ilia, are un stadiu de execuție foarte avansat. Deschiderea acestui tronson era preconizată să aibă loc în acest an. Fără nodul Holdea, cei aproximativ 21 de kilometri de șosea de mare viteză vor rămâne în continuare închiși până când situația va fi soluționată, iar lucrarea în teren finalizată.

Articolul precedentToamna disponibilizărilor la o societate minieră
Articolul următorCentrul istoric al municipiului Orăștie va fi reamenajat