Cea de-a doua etapă de admitere de la Universitatea din Petroșani debutează astăzi. Sute de locuri bugetate mai sunt încă disponibile la studiile universitare de licență. Sunt așteptați să își depună dosarele toți absolvenții de liceu care au promovat examnenul de bacalaureat.

“Este tradițional să avem și a doua sesiune de admitere și ne bazăm în primul rând pe absolvenții de liceu care promovează bacalaureatul în sesiunea din august și sperăm să vină studenți la noi dar și pe alții care doresc să continue pregătirea profesională la nivel superior. Sperăm ca în acestă sesiune să ocupăm și locurile bugetate rămase vacante și să începem anul universitar, ca în ultimii ani, cu toate locurile ocupate dar și cu unii studenți care vin pe locurile cu taxă. Taxele noastre fiind cele mai mici la nivel național”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

În paralel, funcționează șI platforma online pentru depunerea dosarelor de înscriere, dar sunt centre deschise șI la Deva, Hunedoara șI Târgu Jiu.

“Imediat după terminarea primei sesiuni am mai corectat mici defecțiuni care existau în sistemul de admitere online iar din data de 13 august am dat la înscriere. Avem înscriși pe online aproape 50 de candidați și urmează să se înscrie mai mulți cu data de 3 septembrie pentru că se vor ști rezultatele la bacalaureat. Avem centru de înscriere la Deva, la Târgu Jiu, la Hunedoara și sperăm să avem și de acolo studenți care să se înscrie. și în acele centre se pot înscrie online pentru că așa am gestionat admiterea în acest an încât să o facem la nivelul instituțiilor europene și să o facem mai sigură”, a mai spus sursa citată.

La Universitatea din Petroșani mai sunt disponibile circa 290 de locuri bugetate la licență și mai încă 10 locuri la masterat.

Articolul precedentMircea Vasile Ortelecan, cetățean de onoare al municipiului Petroșani
Articolul următorMunicipalitatea din Deva a găsit o soluţie să scoată transportul public local din „moarte clinică”