Profesorul universitar dr.ing. Mircea Vasile Ortelecan a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Distincția i-a fost înmânată de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, într-un cadru specific: la întâlnirea generaței de aur a rubgy-ului. Mircea Ortelecan este Maestru Emerit al Sportului încă din anul 1979, iar în anul 2013 a fost nominalizat în în “Top 10 taloneri din istorie”. Mircea Otelecan s-a născut în județul Satu Mare în data de 11 septembrie 1949, însă pașii l-au purtat spre Petroșani. Cu echipa de rugby Știința Petroșani, profesorul a făcut istorie.

“În municipiul nostru, sportul este recunoscut ca făcând parte integrantă din realiattea socială, culturală și economică a comunității nostre și ca factor de consolidare a imaginii și relațiilor noastre internaționale. Una din ramurile sportive care au o istorie bogată în municipiul nostru și are rezultate remarcabile este rugby-ul. Echipa “Știința Petroșani” a făcut istorie prin rezultatele excepționale obținute de-a lungul anilor. Una din persoanele care, de-a lungul anilor, a fost jucător de bază în echipa “Știința”, avându-l în componență șI pe dl Ortelecan, a câștigat Cupa României în anul 1983. Între anii 1972-1980 a fost jucător internațional, echipa din care a făcut parte câștigând Cupa Europei FIRA în anii 1976/1977. În anul 1979 a fost declarat Maestru Emerit al Sportului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Mircea Ortelecan a fost cadru didactic al Universității din Petroșani, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. A elaborat și publicat 124 de lucrări științifice, 10 cărți, 70 lucrări pe bază de contract.

Articolul precedentStațiune montană fără apă potabilă
Articolul următorUniversitatea Petroșani: Sute de locuri bugetate la studiile de licență