Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva, inclusă într-un proiect european de modernizare. „Modernizare, extindere și dotare – Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva“ se numește proiectul pe care Consiliul Județean Hunedoara urmărește să îl implementeze la cea mai mare unitate medicală din județ. 

Obiectivul general al proiectului urmăreşte îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Deva. Modernizarea, extinderea și dotarea UPU Deva are ca scop final o mai bună organizare a activității medicale de urgență, asigurarea unor condiții superioare de îngrijire a pacienților, eliminarea riscurilor medicale, reducerea timpului de așteptare, prin asigurarea unor spații suplimentare de investigații și tratament, creșterea numărului de pacienți care pot fi investigați și tratați simultan, diversificarea actului medical, prin asigurarea spațiilor adecvate și pentru alte specialități medicale.

În prezent, aceasta unitate nu mai corespunde funcțional actualelor exigențe impuse de normativele specifice activității de primire urgențe. Principalele deficiențe functionale sunt:
– lipsa unui spațiu de primire triaj. În prezent, această activitate se desfașoară pe coridorul unității
– lipsa unui spațiu de așteptare pentru pacienți și pentru aparținători. Aceștia asteaptă pe coridor în același spațiu în care se efectuează triajul
– lipsa dotărilor sanitare pentru pacienți și aparținătorii care asteaptă
– lipsa unui spațiu pentru investigații radiologice
– resuscitarea se face în prezent în cabinetul de tratamente
– spațiul pentru supraveghere (spitalizare temporară) este insuficient.
– lipsa unui spațiu distinct pentru gipsare
– spațiile destinate personalului – vestiare, camera odihnă – sunt subdimensionate.

Extinderea propusă va avea: spațiu triaj-informații + grup sanitar triaj, spațiu decontaminant, spațiu decontaminare, sală de așteptare pacienți + grup sanitar pacienți, grup sanitar personal medical, spațiu resuscitare, scară acces etaj 1, ploscar, tratamente urgențe imediate și spațiu de lucru, spațiu tratamente chirurgicale, spațiu gipsare, coridor, depozit, depozit rufe curate, depozit rufe murdare, 2 lifturi, hol de legătură + coridor de circulație și 2 (două) lifturi la etajul 1.

Valoarea investiției este de 6.836.050,01 lei inclusiv TVA, din care C+M 4.291.902,65 lei inclusiv TVA. Contribuția Consiliului Județean este de 136.721,02 lei.
Durata de realizare a construcției este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor, iar achiziția dotărilor și echipamentelor se va realiza în termen de 3 luni.

Articolul precedentUniversitatea Petroșani, în mijlocul unui scandal
Articolul următorPrimul deces din cauza gripei a fost confirmat în județul Hunedoara