Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Hunedoara, a murit din cauza gripei. Decesul acestuia a fost confirmat de medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Pacientul fusese internat la Spitalul de Urgență din Petroșani. Medicii i-au administrat tratament antiviral, însă, din nefericire, organismul bărbatului a cedat. Bărbatul nu fusese vaccinat antigripal, spun medicii.

Acesta este primul deces cauzat de gripă din județul Hunedoara și cel de-al 61-lea înregistrat la nivel național până acum.

În județul Hunedoara, până la această oră, situația bolnavilor și a suspecților de gripă este de 18 persoane. Mai exact, s-au înregistrat trei cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1 (două la spitalul din Deva și un altul la spitalul din Hunedoara), un alt caz confirmat de gripă tip A ( test rapid – copil 8 ani; care nu a fost internat în județul Hunedoara, ci într-o clinică de pediatrie din Timișoara) și alte trei în care s-a confirmat prezența virsului gripalde tip A H3 (două la Hunedoara și unul la Deva). 

Pentru alți 10 pacienți, din județul Hunedoara, prezența virsului gripal a fost infirmată prin analize de laborator.

Articolul precedentUnitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva, inclusă într-un proiect european de modernizare
Articolul următorCampionat de fotbal destinat copiilor din Țara Hațegului, la a treia ediție