Universitatea din Petroșani (UPET) se află în mijlocul unui scandal. Prorectorul responsabil cu managementul universitar, proiectele europene și internaționale a fost demis de conducerea Senatului.

Astfel, lui Eduard Edelhauser i se reproșează că a promovat în spațiul public informații cu caracter confidențial, respectiv o informare cuprinzând aspecte și detalii cu caracter confidențial din activitatea Universității, prin intermediul platformei de socializare facebook. De asemenea, fostului prorector i se reproșează faptul că ar fi semnat o serie de documente în numele Universității din Petroșani, fără a fi abilitat în acest sens de către Rector. În plus, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin îl acuză pe fostul prorector că, în repetate ocazii și în diverse medii colegiale și chiar publice a folosit un limbaj ”colorat” la adresa sa, fapt considerat inadecvat cu poziția de membru în conducerea instituției academice din Valea Jiului.

La rândul său, prof. Univ. dr. Ing. . Eduard Edelhauser nu a negat unele acuzații, însă și-a rezervat dreptul de a contesta decizia de astăzi a Senatului Universității din Petroșani, mai întâi la nivel local și ulterior, dacă va fi nevoie, la Ministerul Educației.

Noul prorector al Universității din Petroșani, conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu, propus de rector, a fost de asemenea confirmat în funcție prin votul majoritar al Senatului. Conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu are 57 de ani, este cadru didactic la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a UPET din 1990, până în prezent fiind prodecan al Facultății și membru în Departamentul Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrica si Energetică.

Articolul precedentCinematograful din Hațeg inclus într-un program investițional
Articolul următorUnitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva, inclusă într-un proiect european de modernizare