Un sens giratoriu și o sumă de trei ori mai mare. Sumele aferente investiției care privește realizarea unui sens giratoriu în zona Dărănești urmează a fi reactualizați. Consiliul Local al municipiului Petroșani va dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții “amenajare sens giratoriu intersecția DN 66 cu strada Dealului”.

Drumul național 66 face parte din culoarul European E 79, motiv pentru care a fost necesară solicitarea avizelor de la Direcția regional de Drumuri și POduri Timișoara și Inspectoratul de Poliției Județean Hunedoara, Serviciul Rutier.

În luna iulie a acestui an, prin hotărâre de Consiliu Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții. Valoarea totală a lucrărilor, conform devizului general a fost de 250.050 lei, cu TVA. După revizuirea proiectului, valoarea totală actualizată este de 702.045,07 lei, cu TVA. Potrivit documentației, sensul giratoriu ar urma să aibă un diametru de 16 metri la interior și 28 de metri la exterior. Acesta se va realiza din borduri prefabricate din beton, dispunând de zone de protecție, delimitate de marcaj carosabil. Sensul giratoriu va dispune de două benzi de girație, fiecare bandă având lățimea de 3,5 metri.

 

 

Articolul precedentCompania falimentară Complexul Energetic Hunedoara acordă prime cu ocazia sarbătorilor de Crăciun
Articolul următorUn director care nu-și găsește locul…nici măcar în instanțe