Compania falimentară Complexul Energetic Hunedoara (CEH) acordă prime cu ocazia sarbătorilor de Crăciun. Cu datorii la furnizori de peste 4 miliarde de lei și restanțe la bugetul de stat în sumă de peste 735 de milioane de lei, CEH va acorda celor puțin peste 4000 de salariați bonusuri cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. 

Sindicatele, în urma negocierilor avute cu administrația Complexului Energetic Hunedoara, au stabilit cuantumul primelor. Astfel, angajații societății energetice vor beneficia de adaosuri în valoare de 350 de lei,  sub formă de tichete cadou. Potrivit sindicaliștilor, adaosul financiar cu ocazia sărbătorilor de Crăciun se va acorda, cel târziu până în data de 21 decembrie.

De altfel, deja s-a stabilit și programul de lucru pentru luna decembrie. Se va lucra pe bază de comandă pentru asigurarea stocului de cărbune necesar funcționării în condiții optime a sucursalelor Electrocentrale Paroșeni și Electrocentrale Deva, se va lucra suplimentar față de norma lunii la activitatea de producție, transport și activitățile conexe strict necesare, transport CFU, transport auto.

Societatea energetică este la un pas de colaps financiar.  Societatea hunedoreană figurează cu restanțe în valoare de 735 de milioane de lei. La asta se adaugă și datoriile comerciale ale societății care se ridică la 4 miliarde de lei. De precizat este faptul că săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Alba Iulia se judecă un nou termen în dosarul insolvenței societății.

 

Articolul precedentÎntâlnire pe tema protejării cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei
Articolul următorUn sens giratoriu și o sumă de trei ori mai mare