Cristina Prună, deputat USR în Parlamentul României, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește soarta minerilor din Valea Jiului. Parlamentarul nu este străin de problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara. 

„Situația minerilor angajați la Complexul Energetic Hunedoara riscă să capete accente dramatice dacă niște aspecte legate de activitatea de la minele Lonea și Lupeni nu vor fi lămurite rapid de tot”, susține deputatul USR, Cristina Prună.

În contextul în care minele Lupeni și Lonea își continuă activitatea de producție a cărbunelui, societatea energetică ar putea fi pusă în situația de a returna circa 400 de milioane de euro.

„În ciuda acestor disponibilizări, planurile sunt ca exploatarea să continue la cele două mine, deși, continuarea activității după data de 31 decembrie 2018 ar însemna ca CEH să returneze ajutorul de stat primit de la Guvernul României, ajutor financiar care trebuia să fie folosit pentru terminarea exploatărilor. Întrebarea este de unde va avea CEH acești bani, în condițiile în care activitatea de producție s-a redus și, mai nou, grație OUG 114/2018 va trebui să plătească și o taxă de 2% raportată la cifra de afaceri?”, mai arată parlamentarul.

Cristina Prună subliniază că în minele din Valea Jiului nu s-au mai făcut investiții de zeci de ani.

 

 

Articolul precedentMii de pensionari așteaptă recalcularea pensiilor
Articolul următorPrimăria Hunedoara vrea să schimbe radical înfățișarea centrului istoric din oraș