Mina Petrila se dovedește a fi un punct cultural important pe harta Văii Jiului. Fosta unitate minieră s-a transformat în cea mai culturală locație a zonei și asta datorită implicării unor oameni care au avut viziune. Acum, fosta unitate minieră mai bifează o premieră. Aici va avea loc un turneu național de pian.

“Turneul național de pian în locuri neconvenționale ajunge toamna asta la Mina Petrila. Unul dintre concertele turneului va avea loc aici, într-un fost spațiu industrial, care a fost cea mai adâncă mină din partea aceasta a Europei și cea mai veche din Valea Jiului. Ne bucurăm că reușim să ajungem la mină cu un concert de muzică clasică”,  spun cei de la Classic Unlimited, organizatorii turneului.

E.M. Petrila a reușit să fie salvată de la demolare de un grup de activiști, arhitecți, artiști. După clasarea ca monument istoric din 2016, în 2018 este în mijlocul unui program de regenerare prin intervenții culturale. Turneul național de muzică clasică Classic Unlimited este finanțat prin programul In stare de bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Deocamdată nu a fost stabilită data la care va avea loc concertul de pian

 

 

Articolul precedentEdituri din toată țara, prezente la „Salonul Hunedorean al Cărții”
Articolul următorSute de oameni au gustat din preparatele momârlănești