Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara s-a gândit să răsplătească efortul turiștilor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge aproximativ patru kilometri pe jos până la cetatea dacică, oferind gratuitate la intrarea în sit.

Reprezentanții Serviciului Public Administrare Monumente Istorice Hunedoara au informat, astăzi, că intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia este gratuită pe întreaga perioadă în care accesul autoturismelor, pe ultimii patru kilometri spre monument, este restricționat. Ne dorim ca efortul celor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge 4 km pe jos să fie răsplătit, astfel încât, până la ridicarea restricției, accesul va fi gratuit!”, spun aceștia.

Drumul de acces spre fosta capitală a Regatului Dac, din Munții Orăștiei, s-a surpat, în urmă cu două zile, iar pe acolo nu se mai poate trece nici măcar cu o mașină mică. De autocare, nici nu se mai poate pune problema. Lucrările de consolidare a drumului au fost demarate de ieri.

Mai marii județului dau asigurări că drumul va fi redeschis circulației rutiere peste câteva zile.

Articolul precedentChinez, obligat să părăsească România, după ce a fost prins că muncea „la negru”
Articolul următorTrei foști premieri au fost la discuții cu minerii