Trei foști premieri ai României au fost la Petroșani unde au discutat cu liderii minerilor. Mihai Tudose, Victor Ponta și Sorin Câmpeanu au venit într-un tur electoral în Valea Jiului. Le-au promis minerilor că lucrurile vor lua o altă turnură dacă vor câștiga alegerile.

„Nu mai pot fi păcăliți că trebuie facă pulovărașe de mohair. Considerăm că e o tâmpenie imensă ideea de a reprofesionaliza minerii și sectorul minier și să îi facem confecționeri de pulovărașe mici din mohair. E o tâmpenie. Am încercat, și când eram premier și când eram ministrul Economiei, să facem de așa natură încât zona aceasta să fie un pilon important în securitatea energetică a României. În 2017, am lăsat pe masa Guvernului, împreună cu domnul secretar de stat Vișan (n.r.. Doru Visan),  cu efortul deosebit al domnului ministru Toma Petcu de la acea vreme, un plan. Era vorba de o sumă de  200 de milioane de euro, eșalonat pe câțiva ani, infimă, la nivel de țară. Gândiți-vă că este vorba despre alocația domnului Dragnea pentru partide pe 2 ani de zile”, a spus, la Petroșani, Mihai Tudose, fost premier al României.

Victor Ponta, președintele PRO România a subliniat că vrea să scape țara de Liviu Dragnea.

„La Lupeni i-am scos din faliment, Aninoasa la fel, știu că pe prietenul meu, primarul  de la Uricani, nu a fost să îmi ceară ceva să nu încerc să îl ajut. La fel și pe domnul Ridzi (n.r. Tiberiu Iacob Ridzi), chiar dacă nu era la partidul meu, iar în partea de nord a județului, la Brad sau Hunedoara, cred că știu cât i-am ajutat. Ce slogan avem? Dacă veniți la vot și ne votati, vă scăpăm de Dragnea”, a spus Victor Ponta, fost premier al României.

Sorin Câmpeanu a ținut să menționeze care este importanța Universității Petroșani în Valea Jiului.„O universitate este un factor important de dezvoltare, cu atât mai mult cu cât Universitatea din Petroșani are un specific aparte, chiar unic în  România. Are un mare potențial de dezvoltare și mult mai puțină atractivitate, decât credem noi că merită. Este o cale importantă de susținere a comunității de aici, susținerea universității și am pledat întotdeauna pentru susținerea Universității din Petroșani, poate reușim și pe viitor”, a menționat Sorin Cîmpeanu, fost premier al României.

 

Articolul precedentTuriștii, obligați să meargă pe jos patru kilometri până la Sarmizegetusa Regia. Efort răsplătit cu gratuitate la intrare în sit
Articolul următorLucrările la microhidrocentralele din Defileul Jiului ar putea fi reluate